logoklein2.gif

Barabinsk

 Dura Mater
Leidse Glorie
Rondleiding over de historische begraafplaats Groenesteeg

Leidse Glorie, rondleiding over de historische begraafplaats Groenesteeg van de auteur Lodewijk Kallenberg.
(ISBN: 978-90-73983-00-7). Dit boek is geschreven ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van deze begraafplaats, en heeft het karakter van een reisgids.  Met dit boek in de hand kan de bezoeker zichzelf rondleiden over deze elite-begraafplaats en kennismaken  met ongeveer honderd personen - hoogleraren, fabrikanten, burgemeesters en kunstenaars die de glorie van Leiden in de 19e en 20e eeuw voor een groot deel bepaald hebben. In een apart hoofdstuk wordt het leven van deze personen beschreven en worden verbanden gelegd met de stad Leiden in verleden en heden. Het gaat dan om bedrijven, musea, gebouwen, bruggen en straten, die een relatie hebben met de Leidenaren die op deze unieke locatie begraven liggen. Ook aan de speciale flora en fauna, en de monumentale aula wordt aandacht besteed. 

Het boek heeft een formaat van 15 x 21 cm staand, gebonden in hard omslag met leeslint, 240 pagina's, en voorzien van uitklapbare plattegronden waarop de route van de te bezoeken graven is aangegeven.

Het boek is niet meer verkrijgbaar bij de begraafplaats Groenesteeg, alleen nog te bestellen via deze website. Wees er snel bij want er zijn er nog maar 63 exemplaren en er komen geen herdrukken meer. Verkoopprijs: € 14,95 plus verzendkosten € 3,65

BESTELLEN